Voorbeelden van alle dag

Al een tijdje loop ik met de gedachten om je te mailen.
Om te zeggen dat het zo ontzettend GOED gaat.
Wat heb je mij toch enorm geholpen.
Ik denk nog vaak aan je, omdat ik telkens weer dingen doe zonder wc stress.
Dan heb ik het gedaan en dan denk ik : ” dit had ik toch niet kunnen denken, dat ik dit gewoon doe” .
In een auto meerijden met iemand anders en dat twee uur!!
Niet angstig zijn om in een file te komen.
Wandelen na het avond eten, zonder stress van “als ik nu maar niet moet..”
Wat een rust!!
Ik kan nog wel meer voorbeelden geven maar ik wil gewoon even zeggen dat ik super blij ben.
Heel erg bedankt.
Jouw rustige uitstraling, het geduld en begrip zijn voor mij zo waardevol geweest.
En de oefeningen en …..alles!
Zit ik bijna weer te snotteren!
Hopelijk kun je meer mensen helpen met dit probleem.
Nogmaals heel hartelijk bedankt.

Groetjes M.

Een jonge moeder wil graag haar conditie verbeteren: “Ik ben gestart met volleybal, maar bij het warm lopen en bij de sprongoefeningen voel ik dat ik in mijn broek plas”…

Gezellig dagje uit met vriendinnen en dan is het lachen geblazen, maar o jee ik moet eerst weer even naar de wc voor we weer op pad gaan…

Een vertegenwoordiger vertelde dat hij in zijn werk niet altijd naar de wc kan gaan om te plassen als hij aandrang heeft. Elke dag hield hij lang zijn plas op. Dat kon hij goed. Maar nu is er ineens de pijn in het kruisgebied, en daar schrok hij toch wel van.  Zou er iets zijn met zijn prostaat? De uroloog kon niets afwijkend vinden maar vertelde over  overactieve bekkenbodemspieren die pijn kunnen veroorzaken…

Ik wil zo graag mee met de wandelgroep, maar ik ben zo bang dat ik dan aandrang voor ontlasting krijg en het niet op kan houden…

Ik heb al allerlei laxeermiddelen gebruikt maar ze helpen maar een korte periode. En het doet ook zo veel pijn bij het poepen!

Spontaan de deur uit! Nee, ik niet, dan moet ik eerst plassen want stel je voor dat ik onderweg moet en het niet op kan houden..

Opeens is het mis. Pijn bij het vrijen in de overgang. “In het begin bleef ik het proberen; het ging altijd goed,dus ik dacht dat het wel weer over zou gaan,dat het tijdelijk was… Of pijn bij het vrijen vanaf de 1e keer … het hoort in beide situaties niet en kan te maken hebben met de spanning in de bekkenbodemspieren…

Ik ben nu 5 maanden zwanger en heb zoveel pijn rondom mijn heupen en lage rug dat ik niet meer kan wandelen, slapen is een ramp want het omdraaien doet zoveel pijn….en morgen moet ik weer naar mijn werk. Maar hoe hou ik dit vol tot mijn verlof?

Mijn kind heeft elke dag nog een natte broek, en soms wel vaker dan 1 keer! De kinderarts heeft onderzoeken gedaan en alles is goed. Nu hebben we een verwijzing gekregen waarop staat dat hij niet op de goede manier plast…

Vorig jaar ben ik geopereerd aan darmkanker. Er is een stuk van mijn darm verwijderd en toen heb ik een stoma gekregen. Nu heb ik een reconstructie-operatie gehad en is de stoma weg. Maar als ik nu aandrang heb voor de ontlasting moet ik direct gaan, ik moet zo vaak en ik ben zo bang dat ik ontlasting verlies!

Het zijn geen leuke gespreksonderwerpen voor aan de koffietafel. Veel mensen schamen zich er voor en praten er niet over. En ondertussen durven ze niet meer uit te gaan, niet meer op visite of naar een voorstelling te gaan, niet meer te sporten. Het zelfrespect neemt af, evenals het zelfvertrouwen. Sociale contacten lijden eronder. Kortom, veel mensen zien hun kwaliteit van leven verminderen. Eén ding is echter zeker: schaamte is in deze een slechte raadgever!

De Bekkenfysiotherapeut kan vaak met eenvoudige middelen en adviezen uw klachten verminderen of verhelpen. Daarin speelt u zelf een actieve rol.